Anchor Ads – Minden amit tudnod kell róla

Anchor Ads vagy másnéven Sticky Ads egy újabb hirdetési egység, amelynek célja, hogy segítse a kiadókat abban, hogy vonzóbb hirdetési élményt hozzanak létre közönségük számára. Ez a hirdetéstípus kiemelkedik a többi közül, mivel úgy tervezték, hogy a képernyő egy meghatározott területén rögzítsék, miközben a felhasználó görgeti a tartalmat.

Egy kicsit bővebben…

A ragadós hirdetéseket (Sticky Ads) horgonyhirdetésnek (Anchor Ads) is nevezik, mivel a képernyőhöz vannak rögzítve. Asztali és mobil eszközökön egyaránt elérhetők.

Az Anchor ads hirdetések nagyszerűen javíthatják a láthatóságot, és magasabb hirdetési bevételeket is eredményeznek.
Asztali számítógépeken a népszerű Anchor Ads hirdetési egységek méretei és helyei közé tartozik a 300 × 250, 160 × 600 vagy 300 × 600 méretű oldalsáv, valamint a 728 × 90 méretű hirdetési zóna, mely jellemzően a képernyő alsó sávjához van rögzítve.

Desktop minta

Mobileszközökön a megjelenítők hajlamosak a képernyő aljára vagy tetejére helyezni őket, az AdSense pedig horgonyhirdetésként hivatkozik rájuk.

Mobil minta

És miért lesz ez jó nekem?

  • A hirdetések láthatósága (viewability) növekszik
  • Magasabb láthatóság magasabb árszinteket (eCPM) eredményez
  • Magasabb láthatóság + Magasabb árszint = Magasabb bevétel
  • Nem olyan tolakodó, mint a nem szabványos hirdetések
  • Méretben nagymértékben testre szabható készüléktől függően
  • Célozható header bidding és a Google Ad Exchange segítségével, ami nagyobb aukciós nyomást eredményez >>> Magasabb árszint
  • Testre szabható, hogy a felhasználók bezárhassák vagy elvethessék a hirdetéseket, és folytassák a tartalom olvasását

Mit kell tennem, hogy ez nálam is aktiválódjon?

Semmit nem kell tenned, automatikusan beaktiváljuk a Partnereinknek és folyamatosan monitorozzuk a láthatóságot (viewability) valamint az elért árszinteket (jelen esetben eCPM szinteket).

Egy fontos lépés!!!

Győződj meg arról, hogy ha lebegő megosztási gombokat – Sharing Button (például a SumoMe-t) futtatsz mobiltelefonon, táblagépen vagy asztali számítógépen, akkor ezek a webhely alján kívül máshol legyenek. Ha ezek elfedik a hirdetést, az sértheti a hirdetési szabályzatot, és problémát okozhat az Ad Exchange-el kapcsolatban.

Az Anchor Ads hirdetések számos előnnyel járnak a megjelenítők számára, és ha szeretnéd tudni, hogyan használhatod ki ezen hirdetés típus előnyeit vedd fel velünk a kapcsolatot, és hirdetés-optimalizálási szakértőink megvizsgálják a beállításaidat.

A link a vágólapra másolva

Szeretnél többet tudni? Érdekel, hogy tudnál oldaladdal több bevételt generálni? Segítünk!

Account Team

Már portfolió tagunk vagy, de kérdésed merült fel? Segítünk!

Customer Success Team

Mint a legtöbb weboldal, az adsinteractive.hu is cookie-kat használ, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. A Hozzájárulok gomb megnyomásával elfogadod az alkalmazásukat. További tudnivalókat a Http-sütikről az adatkezelési tájékoztatóban találhatsz.

Hozzájárulok